Приключи подпомагането на домакинства в нужда

от | юни 26, 2020 | Новини | 0 коментари

По проект на читалището, финансиран от фонд „Обединени срещу COVID-19“, бяха раздадени хранителни продукти, лични предпазни средства и дезинфектанти на 52 нуждаещи се домакинства от село Лозен. Общият брой на бенефициентите е 137 души, като в обхвата на помощта попадат самотно живеещи възрастни и хора с увреждания, многодетни семейства, безработни лица, самотни родители и малцинствени групи. 

Всяко домакинство получи по 33,540 кг. хранителни продукти, предпазни маски за многократна употреба и дезинфектанти за ръце. Общо бяха раздадени малко над 1 744 кг. храни, 150 предпазни маски и 52 дезинфектанта, на обща стойност 4 971,16 лева. 

Както вече споменахме, финансирането идва от  Фонд „Обединени срещу COVID-19“който е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса.

За по-добрата отчетност, във връзка с реализацията на проекта, заинтересованите лица могат да получат необходимата информация в периода 01 – 31 юли 2020 г., на място всеки работен ден в Кметство село Лозен или на имейл lozen_ch@abv.bg 

 

error: Content is protected !!