Читалището с одобрен проект от фонда „Обединени срещу COVID-19“

от | май 8, 2020 | Новини | 0 коментари

В края на месец април се проведе втори кръг по набиране на проектни предложения за финансиране от фонд „Обединени срещу COVID-19“. 

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса.

По одобреното проектно предложение, читалището в Лозен ще получи малко над 7000 лева. Средствата ще бъдат изразходвани за закупуване на дезинфектанти, лични предпазни средства и хранителни продукти за 52 домакинства в селото.

Част от средствата ще бъдат дарени на филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Любимец, за закупуване на предпазни костюми, ръкавици, предпазни маски, дезинфектанти, медикаменти и други консумативи от първа необходимост. 

Проектът се очаква да стартира от 18 май 2020 г. За реализиране на заложените дейности, ще работи екип от 9 доброволци на възраст от 20 до 58 г. 

error: Content is protected !!